Törökország 2008 - 2.nap

2013.03.15. 12:15

2. nap - Aug. 20.

Igyekeztünk reggel időben felkelni, a hotelben kontinentális reggeli járt a szobához. Elfogyasztása után elindultunk buszjegyet venni. Én már lélekben felkészültem a Ferihegy méretű buszállomásra, s Lupót is igyekeztem felkészíteni. Aksarayig villamossal, onnan metróval utaztunk tovább.

Az Otogaron végigcsászkáltunk az irodák előtt, párba be is mentünk, de végül csak a Metro társaságnál kötöttünk ki. Buszjegy Göremébe: 55 YTL/fő.

Hazafelé a metrón kicsit megtévedtünk, véletlenül az Esenler ágra szálltunk, de aztán sikerült korrigálni a tévedésünket. A fullra tömött villamoson jött a következő megpróbáltatás: egy bolond fickó pont mellénk szállt fel, Lupón taszajtott egyet, rám meg mindenféle válogatott szidalmakat zúdított. A körülöttünk álló török pasik mind röhögtek, végül egy normális odaszólt angolul, hogy ne parázzak, nincs semmi gond. Ez volt az egyetlen kellemetlen élményünk az út során...

Resized Resized IMG_0059.jpg

Resized Resized IMG_0058.jpg

A Hippodrom után a Régészeti Múzeumot néztük meg: 10 YTL/fő. Nagyon jó múzeum, elképesztően gazdag gyűjteménnyel. A Régi Keleti Emlékek Múzeuma mellett a klasszikus régészeti, az anatóliai ill. trójai leleteket és a szomszédos területek kultúráit bemutató gyűjtemények a legjelentősebbek. Addig bámészkodtunk, hogy este majdnem bezártak minket. A múzeum udvarán ókori oszlopok, faragott kövek közt egy kellemes kávézó található.

Régészeti Múzeum 2.jpg

Resized IMG_0108.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kirgizkeutazasai.blog.hu/api/trackback/id/tr235131645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása